Blog

Gekibbel, misverstanden en gezondheidsproblemen

16 april 2022

We oefenen het stuk al heel lang en worden nu soms een beetje baldadig. We verzinnen eigen teksten en spelen soms levensecht. Roepen woorden naar elkaar die er opeens uit floepen en die lijken dan ook echt gemeend. Gewoon omdat het stuk bijna ons eigen leven wordt.

We duiken weer samen het bed in

18 februari 2022

En nu zijn we zomaar twee jaar verder. Iedere culturele club heeft er mee te maken gehad. Alles stond stil. We zochten elkaar soms op. En soms zag het er zo uit dat we weer konden repeteren, maar dan werd het weer afgeblazen en kwam er weer een volgende virusgolf.

Dan maar thuis (bed)kwartetten

25 maart 2021

En dan opeens is er niets meer. We hebben zo hard gewerkt en we waren zo enthousiast over het resultaat. Dan is het heel moeilijk om in één keer te zeggen dat we het niet gaan doen. Maar hoe verder de corona zich ontwikkelde hoe meer het slechte gevoel kwam. Vlak na dat we het hadden besloten om niet te gaan spelen kwam het horecaverbod. Dus de beslissing was sowieso al voor ons genomen. En natuurlijk gaat de gezondheid van iedereen voor.

Corona-update: uitvoeringen uitgesteld

13 maart 2020

Uitvoeringen uitgesteld Update 15 maart 2020 Beste Tobronsa-fans, Helaas zijn wij ook genoodzaakt de voorstellingen van Bedkwartet – 22, 27 en 28 maart – wegens het Coronavirus uit te stellen. Zodra de nieuwe speeldata bekend zijn, laten we het jullie direct weten. Heb je al kaarten gekocht? Deze blijven gewoon geldig.

Nieuwjaarsreceptie: niet voorzeggen!

26 september 2019

Natuurlijk hebben we als vereniging een nieuwjaarsborrel. En na het woord van onze voorzitter Olaf en de champagne gaan we meestal spelletjes doen. Dat is weer zo’n verenigingstraditie die we in ere houden. We hebben al muziekspellen gehad, een circuit van allerlei spellen zoals darten en biljarten, en woordspellen.

Onze rituelen

28 november 2019

Iedere vereniging heeft rituelen. Wij ook. Zo beginnen we al in september met oefenen en hebben in maart pas uitvoering. Dat lijkt een lange tijd, maar dat vinden wij helemaal niet erg. Want als je een hobby hebt dan doe je daar graag iets mee. En het oefenen is een hobby van ons. Natuurlijk is het leuk als we uiteindelijk wel eens publiek krijgen, maar het oefenen is zo bijzonder.

Het nieuwe stuk: Bedkwartet

26 september 2019

Het nieuwe stuk: Bedkwartet Als we binnenkomen in de zaal van de Wildebras struikelen we over de bedden. Het is een bijzonder gezicht. Midden in de zaal waar gedanst, gefeest, gesport en vergaderd wordt staan nu drie bedden. Nou ja. één compleet bed, een matras van piepschuim en een aantal matrassen naast elkaar.