Nieuwjaarsreceptie: niet voorzeggen!

Nieuwjaarsborrel 2020

Natuurlijk hebben we als vereniging een nieuwjaarsborrel. En na het woord van onze voorzitter Olaf en de champagne gaan we meestal spelletjes doen. Dat is weer zo’n verenigingstraditie die we in ere houden. We hebben al muziekspellen gehad, een circuit van allerlei spellen zoals darten en biljarten, en woordspellen.

Een tikkende tijdbom

Nu had Lisa het georganiseerd. We hebben het verjaardag spel van “Ik hou van Holland” gespeeld. Een tikkende tijdbom op je schoot en lastige vragen beantwoorden valt echt niet mee. Thuis op de bank wel, maar niet als het er om gaat.

Zo werd het hilarisch en wilde iedereen elkaar wel voorzeggen terwijl het niet mocht. Het voelde een beetje alsof de tekst niet meer wilde komen en de souffleur even weg was.

We hebben het een aantal rondes gedaan en het was een succes. De sfeer kwam er goed in.

Wanhopige uitbeelders

Daarna moesten we in twee teams een liedje uitbeelden. Het team dat het niet raadde moest het zingen. Het werd een combinatie van wanhopige uitbeelders, schreeuwende en roepende deelnemers en luidkeels zingende karaokeachtige feestnummers.

Het leek wel een bruiloft. Er werd gezongen en gedanst en gegeten van de heerlijke hapjes van onze penningmeester Willem, die ook nog kok is en wat ons dan weer heel goed uitkomt.

Moe en voldaan gingen we weer naar huis om er weer een prachtig theaterjaar van te maken. 2020, here we come!