Onze rituelen

Rode theatergordijnen Tobronsa

Iedere vereniging heeft rituelen. Wij ook. Zo beginnen we al in september met oefenen en hebben in maart pas uitvoering. Dat lijkt een lange tijd, maar dat vinden wij helemaal niet erg. Want als je een hobby hebt dan doe je daar graag iets mee. En het oefenen is een hobby van ons. Natuurlijk is het leuk als we uiteindelijk wel eens publiek krijgen, maar het oefenen is zo bijzonder.

Als één familie delen we lief en leed. En daar beginnen we meestal mee aan het begin van de avond. Rond half 8 druppelt iedereen binnen en met een kopje koffie kletsen we dan de week door. We hebben de afspraak dat we om de beurt iets lekkers mee nemen. We hebben daar een lijst voor die voor het hele seizoen is ingevuld. En dit jaar staan ook de mensen erop die niet mee spelen. Gewoon, een familiebezoekje tussendoor. Dat houdt de band stevig. Maar tijdens het voorspel mogen we nog geen koek. Nee, die krijgen we pas bij het tweede rondje koffie. Want dan hebben we al hard gewerkt. En dan hebben we het verdiend.

We spelen het afgesproken stuk van het stuk altijd twee keer. Onze regisseur Eveline maakt ook daar een schema van zodat we precies weten wat we uit ons hoofd moeten leren en dan is dat het stuk van de avond. Pas na de tweede keer mogen we aanvallen op de wijn, bier, Radler, fris en water. En dan komt ook de meegenomen chips op tafel. Zo zien jullie. Toneel is gezond voor lijf en leden.

Kom een keer kijken bij de repetitie op donderdagavond dan zorgen wij voor het vermaak en het lekkers. Een aanrader.